Konkretne menu uroczystości ustalamy wspólnie z Państwem. Proponujemy szeroki wachlarz dań - od tradycyjnych do wykwintnych i ekskluzywnych. Oprócz wymienionych na naszych stronach  przygotujemy każdą wybraną przez Państwa potrawę.

 

 

Wesele:

    Zazwyczaj menu weselne składa się:

  • Szampan

  • Uroczysty obiad (zupa, drugie danie, zestaw surówek)

  • Deser,  kawa, herbata

  •  Zimna płyta (mięsa, wędliny, dodatki, sałatki, zakąski zimne, pieczywo)

  • Gorąca kolacja w postaci II dania

  • Dwie gorące kolacje (np. barszcz z krokietem, gulasz z ryżem lub kluskami itp.

  • Owoce

  • Napoje gorące bez ograniczeń

Uwaga: Młoda Para dostarcza tort weselny, ciasta, alkohol, szampana (w ilości z 1. butelki – 7 lampek + ok. 2 but. w zapasie) oraz dwa kieliszki do szampana (do rozbicia).

Napoje zimne – dostarczane są przez Młodą Parę lub rozliczane po cenach hurtowych w zależności od wypitych ilości.

Wszystkie potrawy (z wyjątkiem sałatek i śledzi), które zostaną po zakończeniu imprezy są Państwu  pakowane.

  Cena usługi w zależności od ustalonego menu, ilości gości i miejsca organizacji wesela.

 

 

 

Zupy:

  1. Krem pieczarkowy, pomidorowy, brokułowy, porowy

  2. Grzybowa z łazankami

  3. Rosół z makaronem

  4. Barszcz z krokietem lub pasztecikiem

  5. Żurek po polsku z jajkiem

 

Dania główne:

  1. Schab ze śliwkami

  2. Schab z farszem grzybowo-mięsnym

  3. Schab z sosem myśliwskim

  4. Rolada ze schabu w sosie pieprzowym

  5. Kotlet schabowy

  6. Filet z kurczaka: z owocami, w sezamie, cieście naleśnikowym

  7. Kotlet De-Volaile

  8. Filet z kurczaka z bazylią i tymiankiem

  9. Faszerowana nóżka kurczak

  10. Sztufada wołowa

 

Dodatki do dań głównych: - ziemniaki, ziemniaki po staropolsku, ziemniaki zapiekane, kluski śląskie, kolorowe kulki ryżowe , zestaw surówek sezonowych

 

Gorące kolacje w postaci II dania:

  1. Beuf strogonow

  2. Paprykarz drobiowy

  3. Gulasz węgierski

  4. Wołowina po burgundzku

  5. Zraz wołowy zawijany

  6. Wieprzowina w porach

  7. Bigos staropolski

  8. Bogracz

     Sałatki:

  1. Wiejska (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka, sos vinegret)

  2. Wiedeńska (szynka, ser żółty, groszek, fasola czerwona, majonez)

  3. Ziemniaczana (z ogórkiem, bazylią, oliwą)

  4. Grecka (latem)

  5. Jarzynowa

  6. Porowa

  7. Złota (szynka lub kurczak, ser żółty, ananas, kukurydza, majonez)

     Zimna płyta:

 - mięsa i wędliny( do wyboru)  boczek, polędwica, kiełbasa wiejska, szynka, baleron, karczek pieczony, rolada z indyka, kaczka faszerowana, salami

- śledzie (do wyboru)  śledź w oleju, śledź w śmietanie, śledź po japońsku, śledź po sułtańsku

- galaretki (do wyboru) galaretka drobiowa, wieprzowa, szynka w auszpiku

- dodatki:  pikle, ogórki, pieczarki, papryka, chrzan, sos tatarski

Uwaga: zimna płyta w razie potrzeby uzupełniana jest w ramach ustalonej ceny

 

Deser:

  1. Lody z owocami i bitą śmietaną

  2. Lody z. sosem czekoladowym

  3. Sałatka owocowa

 

Napoje:  gorące (kawa, herbata) - bez ograniczeń

 

MENU DO UZGODNIENIA!!
ZNIŻKI DLA STAŁYCH KLIENTÓW!!

 

 

 

 

Catering Service Hanna Ossowska

Kraków ul. Konfederacka 27

tel: 260 75 90,  260 75 91, 260 75 92

e-mail: